Voorstelling Optix Beachkorfbal Tour 2018

Communicatie Beachkorfbal België

Voorstelling Optix Beachkorfbal Tour 2018

beachkorfbal2018

Wie wordt de opvolger van Putse als Belgisch Kampioen Beachkorfbal deze zomer? Die vraag zullen we kunnen beantwoorden na de finaledag van het BK op 28 juli op Sikopi. Die dag moet de apotheose worden van een nieuwe opzet van het Belgisch Kampioenschap voor seniorenteams binnen de Optix Beachkorfbal Tour. En uiteraard worden de jeugd- en recreatieve teams niet vergeten. Ook voor hen voorzien we opnieuw enkele manches om hun beachkorfbal kunsten te showen! En ben je misschien ook van de partij op de World Cup Beachkorfbal?

Voor het Belgisch Kampioenschap voor seniorenteams kozen we dit jaar voor een nieuw concept. Op 30 juni in Aalst, op 8 juli in Blankenberge en op 22 juli op Sikopi zullen voorrondes gespeeld worden, waarbij telkens de eerste 2 teams zich kunnen plaatsen voor de finaledag die zal gespeeld worden op 29 juli op Sikopi. Kan een van deze teams niet deelnemen, dan kan eventueel de derde of vierde uit de voorronde nog opgevist worden. Deze 6 teams zullen dan samen met 2 of 4 andere teams die een wildcard krijgen, op de beachvelden van Sikopi onderling uitvechten wie de Belgische Kampioen Beachkorfbal 2018 zal worden.

Deze 4 manches zijn de basis van de Optix Beachkorfbal Tour 2018, maar daarbuiten is er natuurlijk ook gedacht aan de jeugd- en recreatieve teams. Voor hen start het beachkorfbal seizoen al wat vroeger. De u12 teams mogen dit jaar het seizoen openen op Sikopi op 16 juni, gevolgd door de recreanten een dagje later. Voor deze beide manches kan je rechtstreeks inschrijven bij Sikopi zelf. De eerste grote manche zal plaatsvinden in Aalst (i.s.m. Ago Aalst) op 30 juni. Daar kunnen naast de senioren, ook de recreanten en u10, u12, u14 en u16 teams aantreden. Een weekje later trekken we voor de eerste keer naar de O’Neill Beachclub in Blankenberge. Daar kunnen naast de senioren ook de u19 teams zich tonen.

Het seizoen afsluiten doen we deze zomer met de “IKF Beach Korfball World Cup 2018” die zal plaatsvinden aan de O’Neill Beachclub in Blankenberge tijdens het weekend van 11 en 12 augustus. Buiten de het evenement voor de landenteams (waaronder onze eigen Belgian Scorpions) zal er op zondag 12 augustus ook nog een neventornooi plaatsvinden voor jeugd (u12, u14, u16 en u19) en recreatie. Een ideale voorbereiding voor het veldseizoen en meteen ook de kans om de top van het beachkorfbal bezig te zien!

Alle informatie kan je terugvinden op onze website http://www.beachkorfbal.be, waar je ook
meteen kan inschrijven.

Zien we ook jullie team op een van onze manches deze zomer?